У 70-річчя закінчення Другої світової Порошенко закликав зупинити нового агресора

70 років тому закінчився наймасштабніший за всю історію людства збройний конфлікт – Другіа світова війна

У зв'язку з цим президент України Петро Порошенко звернувся до українського народу та народів світу з промовою, яка опублікована на офіційному сайті глави держави.

Закрема, Порошенко закликав українців та народи світу через 70 років після закінчення Другої світової зупинити нового світового агресора – Російську Федерацію.

«Російська Федерація, цинічно розтоптавши міжнародне право, анексувавши Крим та розпаливши збройний конфлікт на Донбасі, сьогодні знову руйнує систему європейської та світової безпеки. Зухвала російська агресія становить загрозу не лише для України, а й для всього цивілізованого світу, його безпеки і стабільності.

Криваві уроки Другої світової війни не мають бути даремними. Зупинити агресора можна лише об’єднаними зусиллями, як це було 70 років тому», – зазаначив він.

Президент також висловив сподівання, що незламний дух та прагнення українців «збудувати незалежну європейську державу, солідарність народів світу у протистоянні агресії приведуть до відновлення миру і забезпечать успішний розвиток України».

Також президент говорить про втрати України у ДСВ, що становлять від 8 до 10 мільйонів життів. Наголошує, що близько 2,5 мільйонів співвітчизників за бойові та трудові подвиги під час війни були відзначені орденами і медалями, а близько 3,5 мільйонів земляків – найкращих фахівців народного господарства, 550 промислових підприємств, десятки вищих навчальних закладів, театрів, музеїв перенесли у на Схід у глибокий тил. 

«Більшість з цих підприємств так і залишилися на території нинішньої Російської Федерації», – повідомив Порошенко.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень