У водоймі ХАЕС – нові мешканці

Відбулося традиційне осіннє зариблення

Минулого тижня проведено зариблення технологічної водойми Хмельницької АЕС.

Понад 200 тис. особин риб-біомеліораторів випустили до водойми працівники гідротехнічного цеху. Така процедура проводиться щорічно для профілактики та обмеження дії біологічних перешкод у роботі обладнання атомної електростанції.

Серед риб-біомеліораторів, яких вселяють до водойми, - білий амур та білий товстолоб. Ці види риб перешкоджають надмірному розвитку вищої водної рослинності та водоростей. Випустили до технологічної водойми і молюскофагів. Вони допомагають атомникам у боротьбі з молюском дрейсеною, який перешкоджає роботі АЕС.

Вселення водних біоресурсів до водойми здійснюється під наглядом спеціальної комісії. До її складу входять представники Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства, Хмельницької АЕС та органів місцевого самоврядування.

Процедури на водоймі ХАЕС виконуються відповідно до режиму рибогосподарської експлуатації, який розробив Інститут рибного господарства Національної академії аграрних наук України. Аби риби-біомеліоратори адаптувалися, підросли та стали помічниками у стабільній та надійній експлуатації АЕС.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень