У Рівному чоловіку, який 25 років тому впав і травмувався, зробили унікальну операцію (ФОТО)

Падіння далося в знаки через багато років

Унікальне хірургічне втручання, назване на честь німецького ортопеда-травматолога Юргена Хармса, провели в обласній клінічній лікарні Рівного.

Операцію зробили 46-річному чоловікові, який 25 років тому при падінні з висоти зламав зубовидний відросток другого шийного хребця, що є одним із головних стабілізаційних елементів шийно-потиличної ділянки.

Пацієнту пощастило, що спинний мозок первинно не постраждав, але через роки почали проявлятися симптоми дегенерації спинномозкових структур з неврологічними проявами. 

Лікарі зробили йому атланто-аксіальну фіксацію по Хармсу з корекцією міжхребцевого птозу.

 

Суть операції полягає у тому, що 1 і 2 шийні хребці інтраопераційно вправляють та фіксують між собою гвинтово-стрижневою конструкцією.

 

Це оперативне втручання на шийному відділі хребта вважається одним із найскладніших через близьке розташування життєво-важливих структур таких, як хребетна артерія. Її пошкодження може призвести до інсульту у вертебро-базилярному басейні. А травма шийного відділу спинного мозку може стати причиною глибокої інвалідизації чи смерті пацієнта, – повідомили у медзакладі.

Вже наступного дня після операції пацієнт почувався значно краще та пересувається без сторонньої допомоги.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Теги: пацієнт
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень