У Польщі затримали двох мешканців Волині і депортували: відомі деталі інциденту

Їх спіймали поліцейські

Журналістів з Волині, які знімали торгівлю Польщі з Росією, депортували. Їх затримали поліцейські. Працівники ЗМІ готували матеріал про торгівлю та фіксували перетин вантажним транспортом польсько-російського кордону у районі Калінінградської області РФ.

Польські поліцейські депортували українців і відібрали у них відзнятий матеріал і редакційну техніку, повідомляє ІА «Район.ін.юа», у редакції якого працюють затримані журналісти.

- Редактора Юрія Конкевича та відеооператора Олександра Пілюка затримали 7 березня під час фіксації перетину кордону вантажними автомобілями між Калінінградською областю РФ та Республікою Польща.

 

Станом на вечір 9 березня прикордонники привезли журналістів на пункт пропуску «Дорогуськ-Ягодин».

 

Редакція Район.in.ua звертається до органів державної влади України та Польщі з проханням належно відреагувати на цей інцидент, – зазначено у повідомленні видання.

Затримані журналісти виконували редакційне завдання: досліджували тему вантажних перевезень між Польщею та Росією.

До Польщі вони прибули, аби оцінити вантажопотік і з'ясувати, який транспорт використовується для перетину кордону – польський чи російський. Також журналісти планували поспілкуватися з очевидцями та експертами для оцінки масштабів такої торгівлі.

- Ми поїхали на північ Польщі до кордону з Калінінградською областю РФ, щоб побачити, як через Польщу у Європу досі йдуть газ та зерно з Рросії.

 

Жодного блокпоста польських фермерів там ми не зустріли, натомість побачили вагони РЖД – Руской железной дорогі, – зазначив один з журналістів, Юрій Конкевич.

Редакція розпочала процес оскарження депортації, яка забороняє журналістам відвідувати країни Шенгенської зони упродовж 5 років. Також видання вимагає повернути майно, яке є коштовним й становить матеріальну цінність.

До слова, раніше поляки затримали українського журналіста Михайла Ткача на кордоні біля Білорусі. Він знімав матеріал про торгівлю Польщі з росією та Білоруссю, зокрема про поставки російської сільгосппродукції в Польщу транзитом через Білорусь.

Джерело: news.obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень