«Це була ціла епопея», - у Рівному встановили пам'ятник (ФОТО)

Зі скрипками та Рахманіновим

Сьогодні у Рівному відбулось урочисте відкриття пам’ятника видатному рівненському художнику Георгію Косміаді. Скульптуру, яку встановили на вулиці 16-го Липня, виконав із бронзи відомий скульптор Микола Сівак.

На урочистості прийшла й донька художника Надія Косміаді, а також її знайомі та поціновувачі творчості рівненського художника. Монумент хотіли встановити вже давно, однак шлях до цього був нелегкий, каже міський голова Володимир Хомко:

Це була ціла епопея! Рішення встановити пам’ятник було вже давно, але спочатку депутати чомусь не проголосували, однак потім все ж вдалось виділити кошти.

Замовили пам’ятник, і як тільки почали встановлювати, то почалась епопея з Мамчурами. Згодом почав скаржитись і сам автор пам’ятника, адже почав осипатися макет, але роботу вдалось закінчити і все добре.

Всього на пам’ятник Косміаді з міського бюджету виділили 650 тисяч гривень, розповідає начальник управління культури та туризму Тарас Максименко: 

Власне ідея створити пам'ятник видатному художнику виникла ще 1,5 років тому. Проектно-кошторисну документацію почали розробляти вже три місяці тому, однак почалися проблеми з сусідами, які претендували на ділянку. Все ж завдяки громаді міста нам вдалось вибороти можливість поставити цей монумент. Місто виділило на нього 650 тисяч гривень, близько 300 тис. з них пішли на розробку бронзового пам'ятника, частина коштів пішли на стелу, проектно-кошторисну документацію тощо. Всього витратили 590 тисяч. 

Міський голова обіцяє, що в місті облаштують цілий сквер навколо монумента, аби люди мали де присісти.

Таке рішення він планує винести на наступну сесію міської ради. Наразі на вулиці 16-го Липня немає облаштованих зон, придатних для відпочинку на вулиці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень