Три частих питання і відповіді – для пенсіонерів, які працюють

Про типові ситуації розповіли експерти

Подаємо найчастіші питання, якими цікавляться пенсіонери, які вже давно мають право на відпочинок, але продовжують працювати

  • Чи потрібно пенсіонеру самостійно повідомляти ПФУ про своє працевлаштування?

Так, пенсіонери зобов'язані повідомляти органи Пенсійного фонду про обставини, що спричиняють зміну розміру пенсійної виплати, зокрема, щодо працевлаштування або звільнення з роботи.

  • Уже 2 місяці офіційно працюю на новій роботі, але на порталі електронних послуг ПФУ не відображається інформація про початок роботи (трудовий стаж, ЄСВ). Коли вноситься інформація про трудовий стаж у кабінеті ПФУ: на початку трудової діяльності чи вже після звільнення?

Податкова звітність подається щоквартально, термін подачі звітності – 40 днів після закінчення кварталу. Саме тому з інформацією про заробітну плату і страховий стаж можна буде ознайомитися після подання підприємством/установою звітності за відповідний квартал.

  • Отримую пенсію за вислугу років, працюю, маю страхового стажу більше 35 років. У 2023 році мені буде 60 років. Якщо мене звільнять за скороченням штату, чи маю я право достроково вийти на пенсію за віком?

Ні, ця норма законодавства діє при призначенні пенсії вперше, а не при переведенні з одного виду пенсії на інший.

Джерело: Пенсійний кур’єр

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень