Індексація пенсій: українців попередили про часту помилку при розрахунках

Насправді відсоток надбавки стосується не загальної суми, а одного з показників, які підставляють у формулу

Перед індексацією пенсій, яку провели 1 березня, в уряді стверджували, що вона проводитиметься на рівні понад 10%. Проте, як стверджує видання «На пенсії», не йдеться про те, що пенсійні виплати збільшаться саме на такі суми.

Так, незалежний пенсійний консультант Сергій Коробкін відповів на лист читачки, яка розраховувала отримати 300 грн надбавки, але їй доплатили лише 71 грн. Пенсіонерка зі стажем 38,5 років скаржилася, що у Пенсійному фонді їй сказали, що все правильно, не пояснивши, чому саме так.

— Справа в тому, що індексується не вся сума пенсії, а лише розмір зарплати, який підставляється у формулу розрахунку пенсії. Багато ЗМІ повідомляють, що пенсія індексується на певний відсоток, але не уточнюють, як саме відбувається процес індексації, — уточнив експерт.

За його словами, цьогоріч пенсія індексувалася не на 11%, а на 14%.

Саме на 14% і була проіндексована зарплата, яка враховується при розрахунку пенсії, а не весь розмір пенсії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень