Третій армійський корпус РФ з-під Муліно: Чи може він піти в наступ на Рівне та Житомир? (ВІДЕО)

Що про це каже Жданов

У вчорашньому відео військовий експерт Олег Жданов дав розгорнуту картину подій на лінії зіткнень ЗСУ та армії ворога й відповів на запитання глядачів.

Одне з них стосувалося можливості застосування росією 15-тисячного 3-го армійського корпусу, формування якого завершилося в Муліно, для наступу на Рівне та Житомир з ціллю – перерізати логістичні магістралі та заблокувати канали постачання західної військової допомоги?

Ось що відповів на це Жданов:

– Так, цей корпус формується. Формується ще з червня. Вже більше двох місяців. На сьогодні вже є інформація, що він уже наче як сформований. Але 15000 чоловік технікою та озброєнням передислокувати на таку відстань – це потрібен час і… Якщо так грубо рахувати то один батальйон (500 чоловік) це один ешелон, то 15000 це 30 ешелонів треба відправити.

Тридцять ешелонів по 54 вагони треба відправити (бо військовий ешелон це 54 умовних вагони), тож таке масштабне перекидання військ не залишиться непоміченим. Якби цей корпус уже почали перекидати, то, повірте, що наша розвідка вже про це б знала і нам про це розповіла. Чи розвідка наших країн-партнерів.

То ж допоки цей корпус знаходиться на європейській частині РФ, ми просто спостерігаємо – куди його будуть перекидати.

– Але тут ще справа в тому, що корпусом – у 15000 чоловік – ви ніколи не вирішите таку оперативно-тактичну задачу, як перерізання шляхів постачання зброї з Заходу – в Житомирській чи в Рівненській області. Цього (таких сил) недостатньо. Сьогодні не 24 лютого.

Сьогодні у нас збройні сили розвернуто, сьогодні у нас кордон зміцнюється і сьогодні російській армії зайти в Україну з будь-якого ще одного напрямку, крім тих, де вони зайшли ще раніше, це для російської армії просто не рішаєма задача. Вони цього зробити не зможуть.

Тож і 3-ій армійський корпус ворог, найпевніше спрямує або під Харків, або на донецький напрямок. І нам тоді доведеться на це реагувати та перекидати додаткові резерви, тому що танковий корпус дійсно може вплинути, скажімо, на бахмутському чи авдіївському напрямку.

Але вклинитися глибоко на територію Україну з білоруського напрямку – це неможливо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень