«Times of Israel»: українські біженки стають жертвами зґвалтувань в Ізраїлі (ФОТО)

Усе через політику уряду?

Заглавне фото статті в ізраїльському виданні. У тексті сказано, що наших жінок там ґвалтують, експлуатують та негарно з ними поводяться: "Нема сподіваного раю"

За даними видання Times of Israel, біженці з України нерідко стають в Ізраїлі жертвами насильства, зокрема сексуального.

Так, у період з березня по серпень 2022 року центр українських біженців у Тель-Авіві зареєстрував три звернення з приводу зґвалтування і 18 ― за фактом сексуальних домагань.

Ще про 12 епізодів харассмента стало відомо після розмови постраждалих із волонтерами: останні повідомили про насильство.

Українські біженці прибувають до летовища Бен Гуріон у Тель-Авіві (тут і далі всі фото - зі статті в ізраїльському виданні)

Припускається, що великою мірою такі тенденції можуть бути результатом неправильної політики уряду Ізраїлю щодо українських біженців загалом та їх легального працевлаштування – зокрема.

Повідомляється, що загалом з початку російської агресії  до Ізраїлю приїхали 47 тисяч українських біженців, проте наразі там перебувають лише 15 тисяч людей.

Де інші?

Виявляється, українським біженцям надають лише статус туриста, через що люди не можуть влаштуватися на роботу офіційно.

І навіть попри те, що ізраїльський уряд з травня 2022 року дозволив українцям працювати в Ізраїлі, роботодавці віддають перевагу своїм співвітчизникам.

Крім цього, за даними Times of Israel, українці нерідко стають жертвами неправомірної експлуатації з боку наймачів, які користуються їх уразливим становищем.

«НЕМА СПОДІВАНОГО РАЮ»

Видання наводить розповіді про різні випадки домагань та розказує історії жертв сексуального насильства, змінюючи їхні імена.

Фактично, це справжній лонгрід із великою кількістю тематичних та сюжетних відгалужень. Проте хепі-енду в наведених історіях немає, а закінчується матеріал лише несміливим припущенням – сподіванням:

«Сьогодні деякі українці в Ізраїлі сподіваються, що новий уряд зробить більше, аби їм допомогти».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень