Там найгостріша нестача живої сили: відомо, куди відправлять чоловіків, яких призвуть у лютому

У ЗСУ закликали чоловіків з'являтися до ТЦК добровільно, бо тоді вони матимуть право вибору

В Україні триває загальна мобілізація, під час якої на службу призивають військовозобов’язаних чоловіків. 

Начальник служби зі зв’язку з громадськістю Командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо розповів, кого будуть мобілізовувати вже в лютому та куди відправлятимуть на службу.

За його словами, мобілізація йде за планом. Призивати жінок не будуть і поки не планують.

 

Призивають чоловіків на службу, якщо у них немає відстрочки, а військово-лікарська комісія визнала чоловіка придатним або обмежено придатним.

Першу повістку дають для явки в ТЦК, щоб актуалізувати дані. Там звірять анкетні дані, вік, наявність військової спеціальності, можливі відстрочки, а також ВЛК перевірить стан здоров'я.

Якщо чоловік придатний, здоровий і не має підстав для відстрочки, то, ймовірно, незабаром після першої повістки йому прийде друга - для відправки в навчальний центр. Там новобранці пройдуть навчання, яке триватиме щонайменше місяць, і далі їх відправлять до армійських підрозділів.

Володимир Фітьо радить чоловікам, яким прийшла перша повістка, не чекати другої, а з'являтися до ТЦК добровільно.

 

Так у них буде можливість обрати підрозділ, в якому вони хотіли б служити. Решту вже не питатимуть, де їм краще нести службу.

 

Причому більшість новобранців потрапить служити в піхоту, оскільки там відчувається найгостріша нестача живої сили.

Зауважимо, на сьогодні в Україні діють звичайні правила мобілізації. Так буде доти, доки Верховна Рада України не підтримає новий законопроєкт. Депутати анонсували, що документ зареєстровано в парламенті й розглянуть його в першому читанні на початку лютого.

Джерело: gsminfo.com.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень