Бронювання від мобілізації за гроші: назвали суми, які підприємства платитимуть за чоловіків

Таку можливість розглядають у Верховній Раді

В Україні запропонували дозволити підприємствам за гроші бронювати від мобілізації співробітників, які для них є критично важливими. 

Ініціативою, яку розробляють у Верховній Раді, поділився голова Комітету економічного розвитку Дмитро Наталуха. Він повідомив, що у новому законопроєкті, над яким працює його команда, передбачено дозволити бронювання економічно активних чоловіків, які роблять вагомий внесок у розвиток України.

- Потрібно дати бізнесу, підприємствам українським, вирішувати, кого вони залишать. І за рахунок яких критичних працівників вони зможуть розширити або покращити своє виробництво таким чином, щоб збільшити сплату військового збору на користь ЗСУ.

 

Підприємство зможе обрати працівника, який є для нього критичним та щомісяця платити за нього збільшену суму військового збору.

 

Ця сума варіюється сьогодні від 6 до 50 тисяч, але ця варіація відбувається тому, що є різні бізнеси, - пояснив парламентарій.

Народний обранець запевнив, що звичайні фізичні особи не матимуть змоги самі себе бронювати, навіть сплативши значну суму.

За його словами, головна мета – не зірвати мобілізацію, а додатково підтримати Збройні сили України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень