Синій колір в офісі підвищує рівень стресу

А від зеленого - хочеться спати

Освітлення різних кольорів впливає на сон, заявили британські вчені. Так, зелене світло, наприклад, змушує позіхати і стимулює до сну.

Дослідники випробували вплив освітлення різного кольору на мишей, які перебували в синьому, фіолетовому і зеленому світлі. Піддослідні гризуни найшвидше засинали під зелене світло - через 1-3 хвилини. Під впливом синього освітлення миші засинали через 15-19 хвилин, а фіолетового - 5-10 хвилин.

Миші - нічні тварини, тобто в темний час доби вони активні. Тому, ймовірно, людей освітлення зеленого кольору, навпаки, змусить довше не спати. А синє світло підвищує рівень «гормонів стресу», тобто, він теж заважає заснути. Особливо напругу люди відчувають від синього кольору на роботі. Найбільш комфорними кольорами британці вважають білий та м'який жовтий.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень