Сьогодні – Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом

В Україні налічується більше 1 мільйона хворих

Сьогодні відзначають Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом.

Він проводиться щорічно 14 листопада. Ця дата обрана в знак вшанування досягнення одного із відкривачів інсуліну Фредеріка Бантинга, який народився у цей день 1891 року. 

Зауважимо, що за даними Української діабетичної федерації у 2014 році в Україні зареєстровано 1 мільйон 300 тисяч громадян, у яких діагностували цукровий діабет. Серед них є понад 160 тияч хворих, чиє життя залежить від своєчасного та повноцінного введення інсуліну.

ДОВІДКА

Цукровий діабет входить до трійки захворювань, які найчастіше спричиняють інвалідизацію населення та смерті (атеросклероз, рак і цукровий діабет).

За даними ВООЗ, цукровий діабет збільшує смертність в 2-3 рази і скорочує тривалість життя.

Кількість хворих на діабет постійно збільшується. У всьому світі зареєстровано близько 200 млн випадків, проте реальна кількість хворих приблизно вдвічі більша (не враховані особи з легкою формою, яка не потребує медикаментозного лікування). При цьому захворюваність щорічно збільшується у всіх країнах на 5-7%, а кожні 12-15 років – подвоюється. Як наслідок, катастрофічне зростання кількості хворих набирає характер неінфекційної епідемії.

Цукровий діабет характеризується стійким підвищенням рівня глюкози у крові, може виникнути у будь-якому віці і продовжується протягом всього життя.

Розрізняють цукровий діабет 1 типу, чи інсулінозалежний, і цукровий діабет 2 типу, чи інсулінонезалежний. Катастрофічне зростання захворюваності пов'язане з цукровим діабетом 2 типу, частка якого становить понад 85% всіх випадків.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень