В США винищувачі F-16 переслідують військовий дирижабль

Він залишив без світла вже 20 тисяч чоловік

Винищувачі F-16 переслідують військовий дирижабль, який летить над Америкою і становить загрозу.

У середу, 28 жовтня, о 12.20 (за американським часом) дирижабль військово-повітряних сил США відірвався від щогли на військовій базі у Мериленді й почав вільний політ над північно-східними теренами США.

Як сталося, що військовий дирижабль, який є елементом протиповітряної оборони, зміг раптом відірватися – не повідомляють. Періодично над ним з’являються два винищувачі F-16. Чи будуть вони його збивати – незрозуміло.

Такі дирижаблі зазвичай споряджені системою дистанційного управління, однак за даними CNN, відповідна система на цьому конкретному дирижаблі – не працює (дала збій).

Сам дирижабль не несе ніякого летального озброєння, але справа в тому, що за ним тягнеться більш ніж двокілометровий кабель (6700 футів) великого пересічного розміру.

Пенсільванію (де населення небагато) цей летючий об’єкт перетнув без великих пригод, однак, періодично, коли дирижабль знижується, цей кабель волочиться по землі і руйнує мережі електропередач.

На цей час через нього без світла залишилося вже 20 000 чоловік.


 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень