Скорочення удвічі: у парламенті заговорили про зменшення кількості ЗВО

Поки що, кажуть, це гіпотетичне питання

Депутат Верховної Ради від фракції «Слуга народу», голова парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак виступає за зменшення кількості університетів в Україні удвічі.

Про це він сказав в інтерв’ю Українським Новинам.

Це гіпотетичне питання, будь-яка цифра буде неправильною, але щось мені підказує, якщо ми скоротимо кількість університетів у два рази, то зробимо тільки краще, – так він відповів на запитання скільки університетів має бути в Україні.

Бабак наголосив, що процес скорочення кількості вишів відбувається через їх об’єднання, зокрема цьогоріч була реорганізація двох університетів в один – «Українського державного хіміко-технологічного університету» та Придніпровської державної академії будівництва та архітектури.

Зараз це робити важкувато під час війни, тому що для багатьох це єдине місце роботи і джерело доходу, але Міністерство все одно працює над об’єднанням. Це не об’єднання заради об’єднання або механічного скорочення кількості університетів, - каже нардеп.

Ми повинні розуміти, що наші університети в момент вступу в Європейський Союз з відкритими кордонами одразу отримають конкуренцію з усіма європейськими університетами, - пояснив очільник освітнього комітету.

За його словами, об’єднання університетів сприяє підвищенню їх якості.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень