Шукають красивих та покірних - польки бояться, що українки вкрадуть їхніх чоловіків

Про це свідчать дані опитування

З нього також випливає, що бажання допомагати українцям у Польщі зменшується.

У матеріалі видання Wprost зазначається, що українські біженці в Польщі – це переважно жінки.

Це позначилось на польках, які вбачають в українках потенційних конкуренток.

Саме у групі жінок віком до 29 років із середньою освітою помітили найбільш насторожене ставлення до українок.

Зазначається, що в мережі чимало оголошень про те, що польські чоловіки шукають собі жінок з України.

Спеціальні групи у соцмережах на кшталт «Українки знайомляться з поляками‎», «Самотні українки в Польщі» та «Українка шукає чоловіка» з'являються регулярно і швидко збирають тисячі людей.

Саме в таких групах, пише видання, часто можна знайти оголошення:

Міхал: Хочу зустрічатися з розумною жінкою, якій не доведеться ні про що турбуватися. У мене є бізнес і я заробляю на все.

 

Анджей: Я шукаю партнерку для спільного проживання. Мені: 45, тобі: 25-48. Вам нічого не бракуватиме. Разом плекатимемо почуття і створимо затишне родинне гніздо, щоб бути щасливими.

 

Павел: Шукаю красиву та милу українку для стосунків та сім'ї.

Аналіз цих оголошень малює портрет чоловіка, який шукає серед українок супутницю життя, бо не бачить поруч емансиповану жінку з хорошою роботою та власною думкою.

Згідно з його баченням, він має забезпечити сім'ю, дати дах над головою. А вона – вчасно приготувати смачну їжу, бути вдячною і головне – красивою.

Це стереотип, що українська жінка – покірна, традиційна дружина. Боюся, що ці надії можуть не виправдатися, – підозрює Агнешка Косович, президент Польського міграційного форуму.

 

 Мій досвід роботи з українками показує, що це працьовиті, розумні та освічені жінки, які вміють піклуватися і постояти за себе.

Ставлення до українців погіршується

Як свідчать дані найсвіжішого дослідження Варшавського університету,  хоч 67% поляків досі ставляться до українців позитивно. Натомість зросла частка людей, які визначили своє ставлення як негативне – з 8% до 13%.

Загалом 31% опитаних сказали, що змінили своє ставлення, з них 85% – на гірше.

Раніше 62% поляків вважали, що українським біженцям потрібно допомагати, але зараз так думають лише 40%. І вперше понад половина опитаних (55%) висловились проти надання додаткової допомоги українцям.

Українки на польському кордоні. Лютий 2022 року

Головна причина погіршення настроїв – нібито споживацьке ставлення українців

Про таке сказали 39% польських респондентів. Дедалі більше вважають, що українці не повинні отримувати такі ж соціальні пільги, як і громадяни Польщі.

Але поляки часто не знають про те, що українці не просто отримують виплати від уряду Польщі, але й працюють на економіку країни. Зокрема, за 2022 рік українські біженці сплатили податків майже на мільярд злотих.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень