Штори скасовуються: Новий тренд у Рівному – «Збираємо гроші на лавки в укриття» (ФОТО)

Радіо Трек стежить за ситуацією щодо збору грошей з батьків на облаштування сховищ

У Рівному планують розпочати новий навчальний рік в очному форматі. Ця тема викликає багато обговорень у суспільстві – одні батьки кажуть, що страшно відпускати дітей до школи, інші ж кажуть, що вчитися з дому незручно.

Розмови й суперечки йдуть, а справи робляться

З міського бюджету Рівного на облаштування найпростіших укриттів у школах та дитсадках міста виділили 55 млн грн. В управлінні освіти наголосили, що жодних грошей на проведення ремонту з батьків не збирають.

Але директори шкіл йдуть далі і з незрозумілих причин починають збирати гроші з батьків учнів.

Радіо Трек не звинувачує директорів у поборах, адже нам невідомо, яке фінансування надійшло на заклад і чи було воно взагалі, розподілу коштів і кошторису міська рада не оприлюднює.

Але факт лишається фактом – з батьків просять гроші.

У вівторок, 9 серпня, до Радіо Трек надійшла інформація про збір грошей на «снєжку, грунтовку, шпаклівку, пісок тощо» у ЗОШ №15. Щойно ми спробували з’ясувати цю інформацію, нам повідомили, що гроші на ці будматеріали знайшлися і вже нічого збирати не треба.

Цю інформацію Радіо Трек підтвердив начальник міського управління освіти Богдан Турович і і додав, що коштів з батьків там не збирають.

Проте ввечері 11 серпня, після виходу на нашому сайті чергового матеріалу про фінансування з міського бюджету, ми знову отримали скаргу від батьків.

Йдеться про цю статтю: Ремонт на 55 млн грн: Які технічні вимоги до укриттів виконають у шкільних підвалах Рівного (ФОТО)

Тож рівнянка Катерина (ім’я змінене), чия дитина навчається у «Гармонії», повідомила, що батьків змушують здавати гроші на лавки.

Мовляв, ж не стоятимуть діти під час повітряної тривоги.

Такий скрін розсилки Радіо Трек надіслали рівняни

Наразі Радіо Трек з’ясовує позицію щодо цієї ситуації в управлінні освіти Рівного і разом з тим, чи підписували батьки навчального закладу якісь договори про дотримання статуту школи щодо фінансових вкладень у розвиток закладу.

Найближчим часом ми візьмемо коментар у керівника закладу і з’ясуємо, яку суму грошей планують зібрати і чи отримала «Гармонія» гроші на облаштування найпростіший укриттів.

Згідно з документами, у «Гармонії» до початку нового навчального мають відремонтувати електромережі, зробити санвузол, аварійний вихід, відновити роботу вентиляції та замінити двері у підвалі, де буде найпростіше укриття.

Радіо Трек звертається до батьків з проханням надсилати нам інформацію щодо збору коштів на облаштування укриттів. Ми усі факти перевіримо.

Пишіть нам на Viber на номер (063) 734-106-4 чи у Telegram.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень