Що таке «Бюро правової допомоги»? Їх функції та обов’язки

З вересня на Рівненщині майже у кожному районі запрацюють Бюро правової допомоги

Як ми вже повідомляли, конкурс на працівників у цих бюро продовжено до кінця травня - через велику кількість охочих. Нагадаємо, такі бюро в Україні почали працювати з 2013 року, і їх метою було забезпечити кожного громадянина захистом, в першу чергу, в кримінальних провадженнях.

Втім, нещодавно держава вирішила забезпечити безкоштовною допомогою громадян в цивільних і адміністративних справах. Але, як показує практика, до адвоката доходить лише у кожному п’ятому випадку, громадянам більше необхідні саме консультації – первинна правова допомога.  Для цього і створюватимуть Бюро правової допомоги, говорить керівник Рівненського обласного центру з надання правової допомоги Василь Овдіюк:

 

- Якщо до місцевих центрів офіційно звернулося більше двох тисяч клієнтів,  то ми видали лише 474 доручення, тобто адвокат надавав допомогу лише по кожному п’ятому зверненню. А решту громадян задовольнили ті консультації, роз’яснення, інформації, які надали в Центрах. Наші працівники повинні будуть скласти людині заяву, взяти цю людину за руку (образно), сходити з нею до суду, захистити права людини в суді, не вимагаючи за це від людини жодної копійки.     

 

Варто додати, що Василь Овдіюк наголосив, що у новостворені бюро правової допомоги не братимуть колишніх працівників прокуратури та міліції, які не пройшли атестацію. Разом з тим, для навчання молодих спеціалістів проводитимуть тренінги. Незабаром п`ять таких центрів створять в Україні, найближчий до Рівного буде у Львові.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень