У кого в банку мільйони, а хто живе лишень на зарплату: декларації мера Рівного і заступників

До 1 травня чиновники, відповідно до законодавства, мали оприлюднити декларації про доходи за минулий рік. Зробили це і міський голова Рівного Володимир Хомко та чотири його заступники — Сергій Васильчук, Галина Кульчинська, Олексій Хмилецький та Руслан Шевчук. Виявилося, що у декого із заступників зарплата — більша, ніж у керівника міста, а в когось — і заощадження в банку у кілька мільйонів гривень.

 

Керівництво міста живе не тільки на зарплату

Найменшу зарплату торік отримав заступник міського голови Руслан Шевчук — понад 48 тисяч гривень за 10 місяців року (близько 5 тисяч на місяць). Він найменше часу з усіх заступників перебуває на посаді, адже був призначений у лютому торік, отже має менше стажу держслужби, яка впливає на рівень зарплати.

На другому місці після Шевчука за рівнем зарплати — Галина Кульчинська з річною зарплатою 115, 5 тисячі гривень (менше 10 тисяч на місяць).

Далі йде Сергій Васильчук. Його річна зарплата торік становила понад 123 тисячі (понад 10 тисяч на місяць).

У Володимира Хомка зарплата за рік у 2016-ому була 127 тисяч гривень (понад 10 тисяч на місяць).

І найбільше торік отримав Олексій Хмилецький — понад 149 тисяч гривень (понад 12 тисяч гривень на місяць).

Втім, на одну зарплату торік жила тільки одна представниця керівництва міста — Галина Кульчинська. У решти її колег були й інші доходи. Так, міський голова Володимир Хомко отримав до зарплати понад 105 тисяч гривень доходу від здавання в оренду нерухомості. Його заступник Руслан Шевчук — 10 тисяч від підприємницької діяльності та майже 35 тисяч — від продажу фінансових паперів. В Олексія Хмилецького було майже 15 тисяч гривень інших доходів (що це за доходи - у декларації не вказується).

 

Депозити у банках є і мільйонні 

Заступники міського голови Галина Кульчинська та Олексій Хмилецький і члени їхніх сімей не мають коштів на рахунках у банках.

У Руслана Шевчука у банку — близько 6 тисяч гривень, у його дружини — майже 27 тисяч. У міського голови Володимира Хомка у банку — 9 тисяч гривень, у його дружини — 15 тисяч.

Найбільше грошей на банківських рахунках — у Сергія Васильчука та його дружини: 2,8 мільйона та майже 2,5 мільйона гривень відповідно. Тож Сергій Васильчук торік отримав внаслідок цього 283 тисячі гривень дивідендів та процентів. Це удвічі більше за його річну зарплату. Ще 269 тисяч гривень дивідендів та процентів отримала його дружина.

На цьому фоні дохід від депозитів у банках інших представників керівництва міста виглядає дуже скромно. У міського голови — 0, у його дружини — 6 тисяч, у Руслана Шевчука — 247 гривень, у його дружини — 0.

 

У родини Хмилецьких будинок більший, ніж у Хомків

Найбільша кількість житлової нерухомості - у родини заступника міського голови Руслана Шевчука. Але на нього записана лише одна квартира площею майже 63 кв. метри, решта — у власності дружини та доньки: це дві квартири -  47,4 та 47,6 кв. м і два будинки - 60,6 та 61,9 кв. м. Також у Руслана Шевчука є інше нерухоме майно площею 69,2 та 6,3 кв. м. 

Далі йде Сергій Васильчук. Згідно з його декларацією, у нього є дві квартири: 129,2 та 17,05 кв. м. У його дружини теж дві квартири: 50,5 та 17.05 кв. м. А ось приватного будинку та нежитлової нерухомості Васильчуки не мають.

У міського голови Володимира Хомка у власності є дві квартири — 90,1 та 72,5 кв. м. А також у нього на праві користування — великий будинок -  261,3 кв. м. У його дружини його нема нерухомості.

Родина Олексія Хмилецького має найбільшу площу житлової нерухомості — близько 500 кв. метрів. Однак на Олексія Хмилецького записана одна квартира 66,8 кв. м, а також гараж і погріб — кожен площею близько 24 кв. м. Дружина його володіє будинком більшим, ніж у родини міського голови. Його площа 303,7 кв. м. Також на праві спільної власності вона має квартиру 66,8 кв. м та має частку у квартирі площею 66,4 кв. м. Окрім цього, у дружини Хмилецького є господарська будівля площею понад 64 кв. м та спільна власність — нежитлова будівля площею 119 кв. м. 

Галина Кульчинська порівняно з іншими представниками керівництва міста виглядає дуже скромно. У власності у неї тільки квартира площею 79 кв. метрів, гараж -22,6 кв. м та сарай 42,1 кв. м. У чоловіка нерухомості нема.

 

Найбільше землі - у міського голови

Площа ділянок Володимира Хомка сягає майже 5 гектарів. Це три наділи — 4,53 га, 0,18 га та 0,25 га. У дружини землі нема.

У родини Олексія Хмилецького — чотири ділянки. Дві по 0,1 гектара у нього, та 0,13 та та 0,15 — у дружини.

У Руслана Шевчука — нема землі. Але три ділянки має дружина: дві по 0,21 га та 0,15 га.

У Сергія Васильчука і дружини — по одній ділянці. У нього 0,04 га, у неї — 0,06 га.

Галина Кульчинська має тільки одну ділянку — 0,05 га. У її родини землі нема.

 

Авто є тільки у двох родин

Власні автомобілі мають міський голова Володимир Хомко та його заступник Руслан Шевчук. Решта представників керівництва міста транспортних засобів не мають. У Хомка це “Хюндай Санта Фе” 2013 року випуску ( через інтернет такі продають за ціною від 14 до 31 тисячі доларів), у Шевчука - “Ніссан Жук” 2013 року випуску ( такі продають за ціною від 14,5 до 26,5 тисячі доларів).

 

Найбільший торішній дохід - у членів родини Шевчука

У дружини й доньки заступника міського голови Руслана Шевчука торішній дохід сягав понад 824 тис. гривень. Він у вісім разів більший, ніж у Руслана Шевчука. З цієї суми 675 тисяч отримано внаслідок відчуження майна. Вочевидь, був проданий автомобіль “Ленд Ровер” 2008 року випуску. Адже цього року він не зазначений у декларації про доходи членів родини. Ще майже 145 тисяч гривень членами родини Шевчука було отримано від підприємницької діяльності та понад 4 тисячі гривень спадщини. 

На другому місці за рівнем доходу — дружина Сергія Васильчука із майже 339 тисячами гривень за рік, з яких 269 тисяч — дивіденди, проценти, близько 60 тисяч — зарплата, 10 тисяч — інший дохід.

У решти членів родин керівництва міста — доходи значно скромніші (від 25 тисяч гривень у дружини Хмилецького — до майже 86 тисяч у Хомка), оскільки переважно це доходи від зарплати чи інші доходи.

Богдана ЛЯЩУК. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень