Що потрібно зробити на городі на початку осені

Підказки для дачників і городників

У вересні на дачних ділянках все ще багато роботи.

Сьогодні розповідаємо, що треба встигнути зробити на початку осені, аби правильно зібрати урожай і підготувати ділянку до наступного сезону.

Капуста

На початку вересня треба підживити пізньостиглі сорти капусти. Для цього використовують фосфорні і калійні добрива.

Білокачанну капусту буде доречно підживлювати суперфосфатами, сірчанокислим калієм або настоянкою деревної золи.

Якщо погода спекотна і земля пересохла, потрібно також обов’язково поливати капусту.

Помідори, баклажани і перець

У відкритому ґрунті томати збираються у міру дозрівання. Можна також збирати не до кінця достиглі помідори, щоб вони дозрівали у приміщенні при температурі +16...+20°C.

Щоб зберігати томати у свіжому вигляді протягом 1-2 місяців, їх складають у підвалі чи холодильнику. Температура для такого зберігання – від одного до трьох градусів тепла.

При вирощуванні томатів, перцю і баклажанів у теплиці, слід контролювати і не допускати надмірної вологи повітря.

Щоб прискорити дозрівання помідорів і перцю в теплиці, на ніч їх треба накривати плівкою.

Для швидшого дозрівння баклажана можна використати наступний агротехнічний прийом: зробити невеликі продольні надрізи у нижній частині стебла або дуже обережно надірвати коріння. Це необхідно, щоб зменшити відтік поживних речовин у плоди, що й прискорить їх дозрівання.

Цибуля й часник

На початку осені - після завершення плодоношення - слід прибрати всі зеленці, включаючи найдрібніші, які можна використати для маринування.

З часником не можна пропускати строки збору врожаю, інакше його голівка розпадеться і він погано зберігатиметься.

Щоб часник і цибуля довго зберігалися, після викопування їх слід підсушити на сонці. Найкраще для цього підвісити їх пучками у добре провітрюваному приміщенні. До прикладу, під навісом. Або ж скласти на горищі на 2-3 тижні - до їх повного висихання.

Морква

На початку осені на городі слід прибрати найбільші плоди ранніх сортів моркви (вибірково), посадженою на озимий посів. Цю моркву можна використовувати для приготування страв і заготовок на зиму.

Гарбуз

У довгоплетистих сортів гарбуза на початку вересня треба прищипувати пагони та видалити нові жіночі квітки. Також слід залишити для визрівання від 1 до 5 плодів - залежно від сорту.

Для того, щоб плоди краще збереглися і не згнили, під найбільші гарбузи треба підкласти дощечки, аби вони не лежали на землі.

Джерело - Ганок

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень