Як боротися з кротами на городі: дієві способи на будь-який смак

Консервативні, сучасні та механічні методи

Суперечки щодо того, чи варто знищувати кротів на своїй ділянці, між дачниками не закінчуються ніколи.

З одного боку, тварини розпушують землю, покращуючи вологообмін і доступ повітря до коріння, а ще - поїдають комах-шкідників. З іншого — завдають непоправної шкоди рослинам, вириваючи ходи глибоко під землею і пошкоджуючи при цьому коріння молоденьких дерев.

Зазвичай, боротьбу з кротами на дачній ділянці ведуть в усіх напрямках. Однак ефективною вона буває не завжди: відмінний нюх, хороший слух, та обережність допомагають цим тваринам уникнути небезпеки.

Консервативні заходи

Найкраще починати боротися з кротами задовго до їх появи на садовій ділянці.

Для цього по периметру дачі висаджують живопліт, а навколо нього на глибину 0,5-1м заливають бетонний рів шириною 40 см. Для звірів він стане непереборною перешкодою.

Також у кротові нори вкопують порожні пластмасові пляшки з широкою шийкою. Вітер і постукування грудок землі передаватимуться ходами і відлякуватимуть тварин.

Дієвим засобом вважається і закопування у кротові нори оселедцевих голів. Їх запах дуже неприємний для кротів, тому з часом вони покидають садову ділянку. 

Сучасні пристосування

Серед сучасних приладів зараз часто використовують електронні відлякувачі на батарейках. Працюючи у певному режимі, вони видають сигнали, які відлякують звірів. Проте, як показує практика, технічні пристосування не завжди мають хороший ефект.

Якщо кротів на ділянці дуже багато, можна купити кротоловку - дротяну або пластикову пастку з вхідними кільцями.

Перш ніж влаштувати облаву на кротів, визначте їх робочі ходи.

 

Для цього примніть викинуту землю і подивіться, буде відновлений хід чи ні. Якщо кріт заново відбудував хід, без зайвих сумнівів ставте у нього пастки.

 

Найчастіше у них потрапляє молодняк (пластик дорослого крота не втримає). Старші ж звірі зазвичай обходять кротоловки стороною.

Більше того, кріт, який один раз утік із пастки, повторно до неї вже не потрапить. Неефективні кротоловки і в тому разі, коли поруч із садовою ділянкою знаходяться поле чи ліс: на зміну виловленим тваринам прийдуть нові.

Механічний спосіб

Для вилову кротів влітку у магістральний хід поміщають шланг і вмикають воду. Вода розливається по норах і звірята вилазять назовні, де їх і відловлюють.

За матеріалами  Ukr.Media

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень