Що не можна очищати за допомогою засобу для миття посуду

Ви точно хоч раз так робили

Засіб для миття посуду люди часто використовують не за призначенням, думаючи, що ця рідина дуже безпечна. А дарма!

Вона має сильнішу формулу, бо призначена для видалення жирних плям. І вона не підходить для інших цілей прибирання в нашому будинку. Є речі, які категорично не можна мити засобами для посуду, можна їх пошкодити.

Одяг

Часто люди затирають жирні плями засобом для миття посуду. Але треба бути обережними, бо можна зіпсувати тканину. Засіб не призначений для очищення волокон одягу, особливо для виробів з шовку і шерсті.

Кавоварка

Резервуар для води можна мити таким засобом. Але мити внутрішню частину кавоварки заборонено. Цей засіб може зіпсувати деякі пластикові деталі вашого пристрою. Крім того, вам доведеться кілька разів пропускати чисту воду, щоб не пити каву з піною. Мити кавоварку можна лише професійними засобами.

Зливний бачок унітаза

Якщо у вас закінчився засіб для чищення унітаза, ідеальним рішенням може стати засіб для миття посуду. Але не слід мити ним зливний бачок. Гумові та пластикові деталі в ньому можуть бути пошкоджені з часом.

Килим

Якщо у вас є шампунь для чищення килимів, і ви думаєте використовувати замість нього засіб для миття посуду, подумайте ще раз. Шампунь для килимів має потрібний ступінь піноутворення і консистенцію, щоб не вбирати забагато води в килим. Чому це важливо? Мокрий килим означає майбутню цвіль. Крім того, засіб для миття посуду залишає за собою залишки, відмінні від шампуню для килимів, тому його важче видалити з волокон. Для видалення плям можна обійтися сумішшю засобу для миття посуду і води, але не варто додавати понад 1 чайну ложку на 1 склянку води.

Шкіряні меблі

Вода і шкіра погано поєднуються. Використання води, змішаної з чим-небудь, для очищення шкіри може залишити темні плями, які ніколи не зникнуть. Багато засобів для чищення мають високий рівень pH, що не дуже добре для шкіри. Тож навіть швидка точкова чистка може зіпсувати улюблений диван.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень