Сережки зі смарагдом: зелене світло із глибин землі

Все про сережки зі смарагдом: мода, особливості та поради щодо вибору. Зелене світло краси на кожен день

65f9d1d6272f4.webp

Смарагд – загадкове та яскраве коштовне каміння трав’янистого відтінку, що високо цінується майстрами ювелірної справи починаючи з часів Давнього Єгипту. Саме воно було фаворитом єгипетської цариці Клеопатри.

Дизайнерські прикраси зі смарагдами заворожують своєю неповторною красою та стають символом успішності людини. Так, наприклад, вишукані та ексклюзивні сережки зі смарагдом як частина дорогого образу здатні якнайкраще підкреслити статусність чарівної власниці. Кожен камінь має унікальний характер, що розкривається ювелірами за допомогою цікавих дизайнів.

Смарагди у ювелірній справі

Смарагди можуть бути різних відтінків зеленого кольору: від блідого до насиченого темного. Особливістю цього дорогоцінного каменя є наявність різноманітних включень, таких як затемнення, тріщини та бульбашки рідини. Окрему категорію складають камені, де зелений відтінок поєднуються з жовтим. Дуже рідко у природі зустрічаються чисті та повністю прозорі смарагди. Завдяки своєму кольору це коштовне каміння асоціюється з гармонією, здоров’ям та оновленням.

Крім того, вважається, що смарагд може стати своєму власнику талісманом, що притягує удачу та надає вольові риси характеру.

Зелене коштовне каміння використовується для оздоблення ювелірних виробів з античних часів. Крім кольору цінується чистота каміння, каратність та огранювання. Часто у прикрасах зустрічаються смарагди круглої, овальної та квадртаної форми. Як основа для виготовлення сережок використовується як срібло 925-ї проби, так і золото 585-ї проби в усіх кольорах. Характерним для смарагду є яскравий скляний блиск та ступеневе огранювання (смарагдове).

Види сережок зі смарагдом

Смарагд є різновидом берилу з включеннями хрому, ванадію та заліза, що визначають кінцевий колір коштовного каміння. Насичені зелені відтінки викликають приємні емоції та заспокоюють. Смарагд виглядає благородно в обрамленні срібла та білого золота. Поєднання світлого металу з камінням насиченого зеленого кольору контрастне та чарівне, тому такі сережки здатні стати акцентом образу. Водночас класична комбінація смарагдів з жовтим та червоним золотом – виграшне рішення для надання образу статусності та авторитетності. Це безумовно розкішний союз, що не залишається без уваги.

Найчастіше смарагди стають частиною дизайну у таких стилях:

  • вінтаж з вишуканими золотими завитками;
  • флористика з елегантними золотими квітами;
  • мінімалізм з лаконічними лініями та мінімумом деталей.

Додатково красу та насиченість трав’янистих смарагдів ювеліри підкреслюють безбарвними каменями, такими, як діаманти. Центральний великий смарагд в оточенні доріжок чи розсипу прозорого коштовного каміння дарує ще більше привабливого блиску.

65f9d1dddcd1e.webp

Як обрати сережки зі смарагдом

Обираючи прикраси, враховуйте частоту носіння, унікальні уподобання та особливості персонального гардероба. Якщо вам потрібна універсальна повсякденна модель – віддавайте перевагу стриманим золотим пусетам зі смарагдом чи мінімалістичним срібним сережкам з англійською застібкою. Якщо шукаєте прикрасу для особливих моментів – чудовим рішенням будуть розкішні моделі в ретро-стилі зі смарагдами та діамантами чи вишукані підвіски з великими коштовними каменями.

Також звертайте увагу на колір та чистоту смарагдів. Чим вищий ступінь прозорості та чим темніший відтінок – тим дорожче коштуватимуть сережки з цим коштовним камінням. Але при цьому пам’ятайте, що наявність включень у смарагдах – одна з ознак їх натуральності.

Як і будь-які прикраси, сережки зі смарагдовим оздобленням потребують дотримання ряду правил для збереження яскравого блиску. Рекомендується зберігати прикраси подалі від підвищеної вологи та прямого сонячного проміння в окремих футлярах чи мішечках з тканини. Прикрасу варто знімати перед тренуваннями, гігієнічними та косметичними процедурами, прибиранням. Самоцвіт потрібно берегти від впливу побутової хімії, парфумерії, косметики. Щоб повернути початковий зовнішній вигляд прикрасі після тривалого носіння, віддавайте її на професійне чищення в ювелірний салон.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень