Серед ночі у квартиру до рівнян залетів кажан: Чи варто боятися цих тварин?

І чому вони оселяються біля людей

Жителів Рівного атакують кажани.

Напередодні вночі на вулиці Степана Бандери  у Рівному рятувальники надавали допомогу з виловлювання кажана у квартирі. Подібний випадок був і раніше.

Керівник пресслужби ГУ ДСНС у Рівненській області Дмитро Мельник у коментарі для Радіо Трек розповів, що кажани найчастіше залітають у квартири на верхніх поверхах будинків.

На місце надзвичайники виїжджають у спецодязі, а тварин, яких відловлюють, відвозять у рівненський зоопарк. Однак Дмитро Мельник зауважив, що ловити кажанів, змій знімати кубла шершнів – це не робота рятувальників.

У Рівному цим займаються спеціальні приватні служби. Втім, коли рівняни звертаються до надзвичайників, ті не відмовляють, особливо, якщо потрібно допомогти літнім людям, алергікам або ж сім’ям, де є діти.

Що кажани забули у рівненських багатоповерхівках, розповів керівник міського зоопарку Олег Павлюк.

За його словами,  кажани не несуть ніякої шкоди для людей, адже харчуються лише комахами. А ті види кажанів, яких вважають вампірами мешкають аж у Південній Америці.

На дахах багатоповерхівок або на балконах українські кажани оселяються виключно через те, що їм потрібне укриття, наприклад, в холодну чи дощову погоду.  Ймовірно, вони теж хочуть жити в будинках, а не на вулиці.

Якщо ж трапляється так, що кажани залетіли до будинку чи квартири, їх і справді відвозять до зоопарку, але тільки тоді, коли на дворі зима і холодно. Там їх відгодовують, а навесні випускають. Коли на вулиці тепла погода, то кажанам нічого не загрожує.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень