Робота для учасників АТО на Рівненщині: з'явилася нова пропозиція (ФОТО)

Де кожен буде свій серед своїх

Першу в Україні будівельну фірму учасників АТО презентували у Рівному.

На шостому році війни в країни й досі немає алгоритму соціалізації воїнів, які повернулися з передової.

У мирному житті  ветеранам бойових дій надають психологічну допомогу, але стабільною роботою не забезпечують.

 

Частина з них їде на роботу за кордон, інші – здаються і пиячать.

Тож учасник АТО, який ще до війни мав будівельний бізнес, вирішив об’єднати побратимів. Виконувати планують державні замовлення, говорить засновник проєкту Сергій Кальмук:

Новий голова облдержадміністрації повідомив, що у нас 400 будівельних об'єктів, які не виконані, хоч і передбачені кошти. А цю роботу немає кому робити. У нас у кінці року зазвичай залишається 40-50 мільйонів.

 

Тому ми вирішили об'єднатися і зробити АТОшну фірму. Вона буде антиподом тим фірмам, які розкрадають бюджет.

 

Фірма, у якій працюватимуть АТОвці, відрізнятиметься від інших тим, що ми працюватимемо лише в Україні. Ми не створимо бригаду і не поїдемо за кордон. Ми хочемо, щоб податки йшли в державний бюджет.

Хлопці, які повернулися з АТО, працюючи у такій фірмі, проходитимуть і соціальну адаптацію, каже керівник ГО «Психологічна служба Євромайдану» Ольга Яковлєва:

Я працювала з роботодавцями. І виявилося, що вони не знають, як працювати з воїнами АТО.

 

Хтось відноситься дуже лояльно, навіть коли людина не ходить на роботу, зловживає алкоголем. Інші навпаки - не приймають АТОвців на роботу. Все через чутки, які поширюють у суспільстві. 

 

А тут все інакше: керівник - учасник АТО, працівники - учасники АТО. І уже не буде таких маніпуляцій типу :"А ти там не був! А я тебе туди не відправляв".

Для АТОвців уже є навіть перший робочий об’єкт.

У листопаді вони будуватимуть ФАП у селі Малинськ на Березнівщині.

А також запланована зустріч з головою Рівненської облдержадміністрації Віталієм Ковалем, на якій обговорять плани подальшої співпраці.

Сергій Кальмук зауважив, що на роботу братимуть усіх охочих, навіть тих, у кого проблеми з алкоголем чи наркотиками. З ними працюватимуть фахівці і, коли люди матимуть стабільну роботу і конкурентоспроможну зарплату, їм буде легше подолати ці проблеми. 

Для того, щоб зв'язатися з керівником фірми, потрібно звернутися до спілки ветеранів АТО, каже Сергій Кальмук.

Також можна зателефонувати за цим номером: 0988175901 - Володимир.

Зараз у будівельній фірмі Сергія Кальмука є 12 учасників бойових дій. У перспективі він хоче, аби у кожному районі області були місцеві працівники і вони отримували гідну зарплату.

Окрім забезпечення роботою на будівництві, в АТОвців є можливість безкоштовно отримати освіту у НУВГП. Там існує спеціальна програма, якою вже скористалися понад пів тисячі осіб.

Серед учасників АТО користуються популярністю якраз будівельні спеціальності. І студенти отримують дуже якісну базу, - повідомив керівник проєкту залучення учасників бойових дій в НУВГП Юрій Дем'янчук.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень