Біля місця розстрілу євреїв у Рівному котеджі поки не будуватимуть (ФОТО)

Йдеться про урочище Сосонки, що на вулиці Київській

Меморіал "Сосонки"

Тут обласна поліція має у постійному користуванні майже 10 гектарів землі. На них хоче збудувати котеджі для своїх працівників.

Заступник начальника Головного управління поліції Людвіг Файт на попередній сесії міськради запевнив, що вони провели обстеження ділянки у присутності представників єврейської громади, щоб не вести будівництво на людських кістках. А голова рівненської єврейської громади Геннадій Фраєрман підтвердив цю інформацію і додав, що вони дозволили будівництво.

Але на останню сесію міськради прийшов представник Рівненської міської іудейської організації, адвокат Олег Зражевський, який заявив, що думка щодо дозволу на будівництво – не є одностайною.

7 числа у нас була зустріч із зацікавленими сторонами – з представником ГУНП у присутності секретаря міської ради, де ми узгодили необхідність додаткового обстеження території, які прилягають не безпосередньо до меморіалу, а до тієї площини, де планується забудова.

 

Крім того, є прохання релігійного характеру щодо залучення рабинів відповідного рівня, які вирішують питання поховання.

Олег Зражевський

Олег Зражевський попросив депутатів відкласти розгляд питання до наступної сесії. Але, за пропозицією міського голови Володимира Хомка, депутати проголосували за те, щоб розглянути його на наступному пленарному засіданні сесії. А якщо до цього часу конфлікт не буде вичерпано, то тоді вже доведеться розгляд переносити на наступну сесію.   

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень