Рівнянин розвалив частину будинку заради субсидії

Цікаво про нововведення у питанні отримання пільг

Рівняни, які проживають у великих приватних будинках та квартирах, не отримають субсидій. Про це нагадали в міському управлінні праці та соціального захисту населення.

Втім в управлінні кажуть, що є рівняни, які вдаються до радикальних дій, аби отримати пільги.

 

Про один анекдотичний випадок розповіла очільниця управління соцзахситу Віра Мельник:

Якщо площа будинку перевищує 200 квадратних метрів, а квартира – 180 м квадратних, то субсидія не призначається. Квадратуру приміщення ми перевіряємо по технічній документації.

 

Розкажу вам випадок із життя. Рівнянин прийшов до нас на початку дії субсидії у травні, і ми йому відмовили у наданні субсидії. Бо у нього будинок 200 квадратів. Через деякий час цей чоловік іде у ЖКП і каже, що в нього житло за розмірами тепер менше за 200 квадратів. Виявляється, він розвалив веранду. Ми думали, це якийсь анекдот, сказала своїм працівникам вийти на місце... Там дійсно немає веранди.

Нагадаємо, постанова Кабміну № 329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1022», якою впроваджено оновлений порядок надання житлових субсидій (набрала чинності з 01.05.2018 року), зобов’язує соціальних інспекторів обстежувати матеріально-побутові умови домогосподарств, які претендують на отримання субсидії.

Така перевірка відбуватиметься за затвердженим актом, який має чіткі розділи і не передбачає огляду вмісту холодильника чи шафи.

Тобто соціальний інспектор в першу чергу оцінює житлові умови – в якому стані будинок, чи є там ремонт. Окрім того, об'єктом для моніторингу є наявність дороговартісної техніки. Зокрема, в акті обстеження відображається і наявність таких товарів довготривалого вжитку, як мікрохвильова піч чи пральна машина, якщо їх вартість перевищує десять прожиткових мінімумів.

Усе про нові правила нарахування субсидій у Рівному (АУДІО)

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень