Скільки жителі Рівненщини платять за комунальні послуги

Сума у півтора раза більша, ніж роком раніше

Головне управління статистики у Рівненській області опублікувало дані щодо рівня оплати комунальних послуг жителями краю. Йдеться про останні платежі у 2017 році, тобто за листопад.

За 11 місяців минулого року населення області сплатило 944,6 млн грн (85,7% нарахованих за цей період сум) за комунальні послуги. Порівняно із листопадом 2016 року «комуналка» на Рівненщині подорожчала у 1,6 рази.   

На кінець листопада 2017 р. заборгованість населення зі сплати cклала:

  •  за електроенергію становила 62,3 млн грн
  •  за централізоване опалення та гаряче водопостачання – 49,4 млн грн
  •  за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 34,6 млн грн
  •  за вивезення побутових відходів – 7,6 млн грн
  •  за централізоване водопостачання та водовідведення – 5,0 млн грн.

 

А от нараховані упродовж січня-листопада 2017 р. субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг організаціям, що надають домогосподарствам послуги газопостачання  суттєво перевищували вартість фактично спожитих послуг (на 88,3 млн грн). Залишки коштів призначених населенню субсидій на рахунках газопостачальних підприємств на кінець листопада 2017 р. повністю перекривали суми заборгованості.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку у листопаді 2017 р. порівняно з листопадом 2016 р. збільшилися в 1,6 раза і з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВт·год на одного власника особового рахунку) становили 1049,0 грн.

Чимало жителів Рівненщини намагалися сплатити власні борги за комунальні послуги, і з підприємствами-надавачами послуг укладали угоди про реструктуризацію боргу. За 11 місяців 2017 року в області було укладено понад 1580 таких угод на суму у 8,2 млн грн. Населення уже сплатило за цими угодами 3,5 млн грн. 

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень