Рівняни хочуть свої назви для «декомунізованих» вулиць

Мова про це йшла на засіданні рівненського міськвиконкому

У Рівному продовжують обговорювати назви вулиць, які мають бути змінені згідно з вимогами Закону про декомунізацію. Зокрема, опитування мешканців вулиці Черняховського показало, що ті проти назви вулиці на честь Володимира Мисечка - священнослужителя Воскресенського собору у Рівному, натомість виявили бажання повернути історичну назву вулиці – Перший промінь.

А на вул. Ціолковського громадяни підтримали ідею перейменування вулиці на вул. Василя Авраменка. Це український балетмейстер, хореограф, актор, кінорежисер, педагог - про це на своїй сторінці у ФБ повідомив депутат Рівнеради Віталій Павелків.

Найбільше ж протестують мешканці вулиць Пухова та Струтинської. Вони проти перейменування на вулиці Музичка та Червонія. Рівняни хочуть, аби ці вулиці отримали нейтральні назви. Міський голова під час засідання Рівненського міськвиконкому звернувся до мешканців Струтинської та Пухова зібрати більше підписів, аби бути впевненим, що це дійсно бажання більшості. За словами Хомка, підписів має бути більше половини від тих, хто мешкає на цих вулицях.

Нагадаємо, з новими назвами вулиць рівняни мають визначитися до 21 лютого. Якщо цього не станеться – рішення ухвалюватиме голова облдержадміністрації.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень