На Рівненщині ціни на продукти продовжать зростати

Про це свідчать дослідження ГО «Час-Дій»

В середньому до осені цього року вони піднімуться на третину. Вартість хлібобулочних виробів зросте до 35 %. Крупи – до 24 %. Олія і молоко до 30 %. Про це сьогодні розповів керівник проектів організації «Час-Дій» Олександр Лащук:

– Причини здорожчання продукції. В першу чергу це ПДВ, скасування пільгового режиму ВПК. Нестабільна ситуація на ринку валют, адже продукти харчування повністю прив'язані до валютних коливань. Сезонне подорожчання паливо-мастильних матеріалів. Прив'язка цін на добрива до валюти і взагалі енергоносіїв. Несприятливі погодні умови в Західній Україні. Це все приведе до того, що ціни на якісну с/г продукцію будуть збільшені.

Також Олександр Лащук поділився прогнозами, що у зв’язку із подорожчанням сільгосппродукції, виробники намагатимуться здешевити товари шляхом зменшення фінансування, ваги кінцевої продукції та зменшення її якості за рахунок дешевших замінників сировини. Між тим, директор Департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько повідомила, що за їхніми попередніми підрахунками, при застосуванні змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування ПДВ аграрії області втратять понад 60 % коштів, які раніше залишалися в розпорядженні підприємств та спрямовувались на їхній розвиток.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень