Рівнянам «дали» жовте світло (ОФІЦІЙНО)

В Укравтодорі

Перехід на двофазні світлофори порушує правила Віденської конвенції, пояснили в Укравтодорі. Цю конвенцію Україна підписала ще в 1974 році.

Тому у відомстві виключають можливість скасування жовтого сигналу світлофора.

Прес-служба Укравтодору нагадала, що сигнали, призначені для регулювання руху транспортних засобів, визначені Міжнародною конвенцією про дорожні знаки та сигнали (Глава III):
 

«Жовте світло, яке включається одне або одночасно з червоним світлом; коли воно застосовується одне, це означає, що жоден транспортний засіб не повинен перетинати лінію зупинки або виїжджати за світлофор, за винятком випадків, коли в момент включення світла він знаходиться так близько, що вже не може зупинитися перед лінією зупинки або перед світлофором з урахуванням вимог безпеки руху. 

Якщо сигнал знаходиться посередині перехрестя або за ним, жовте світло означає, що жоден транспортний засіб не повинен виїжджати на перехрестя або на пішохідний перехід на даному перехресті, за винятком випадків, коли в момент включення світла він знаходиться так близько, що вже не може зупинитися до в'їзду на перехрестя з урахуванням вимог безпеки руху. Жовте світло при одночасному включенні з червоним світлом означає негайну зміну вказівок сигналу, але він не змінює заборони проїзду, запропонованого червоним світлом».
 

Ця конвенція обов'язкова для країн, де вона ратифікована.

Нагадаємо, раніше українські ЗМІ повідомляли, якщо Кабмін підтримає ініціативу зі скасовуванням жовтого світла світлофору, то в Європі перестануть визнавати українські водійські посвідчення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень