Рівненським школярам показали фільми Docudays UA

Вони мали змогу обрати між стрічками «Ґабріель повідомляє з чемпіонату світу» і «Цап за голос»

Учні 5 шкіл Рівненщини дивилися фільми в рамках ХІІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, зокрема: Пісківської ЗОШ Костопільського району, Костопільської ЗОШ №2, Повчанської і Тараканівської ЗОШ Дубенського району та Рівненського економіко-правового ліцею.

Їм на вибір пропонували дві стрічки: «Ґабріель повідомляє з чемпіонату світу» і «Цап за голос».

Додамо, що ХІІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA розпочався на Рівненщині 24 листопада і триватиме до 12 грудня 2015 року. Організатори планують провести не менше 14 показів фільмів у навчальних закладах та бібліотеках області. Також 3-4 грудня відбудуться кінопокази для затриманих і засуджених осіб у чотирьох пенітенціарних установах Рівненщини.

А вже з наступного тижня – 7, 8, 9 і 12 грудня – проводитимуться відкриті покази для всіх охочих у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці.

ДОВІДКА

«Ґабріель повідомляє з чемпіонату світу» розповідає про бразильського підлітка Ґабріеля Матоса. Він, бачачи соціальну та економічну несправедливість, яка була в його рідному місті під час підготовки та проведення Чемпіонату світу з футболу 2014 року, своєю активною життєвою позицією і діяльністю намагався захистити свої права і права всіх мешканців громади. Зокрема, завдяки проведеним ним та його однодумцями заходам вдалося зберегти частину будинків від знесення.

Фільм «Цап за голос» розповідає про перипетії виборів учнівського президента однієї зі шкіл у Кенії. Незважаючи на те, що це лише шкільні вибори, в стрічці учні як майбутні виборці мали можливість побачити всі основні етапи сучасного виборчого процесу: офіційне оголошення початку виборів, висування кандидатів, робота виборчих штабів, пошук коштів на передвиборну кампанію, агітація, підкуп виборців, день голосування й оголошення результатів. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень