Рівненські «свободівці» хочуть відставки керівника СБУ області

Через тиск працівників управління на націоналістів

Про це на президії Рівненської обласної ради 23 травня заявив заступник голови ради, «свободівець» Бучинський. Він запропонував внести на розгляд чергової сесії проект рішення про звернення до голови СБУ країни щодо звільнення із займаної посади начальника управління Служби безпеки України в Рівненській області Василя Бедрія.

Як повідомив Бучинський, за керівником Рівненської міської організації ВО "Свобода" (та начальником обласного управління охорони здоров‘я) Юрієм Осіпчуком та його родиною встановлено цілодобове спостереження. На думку Бучинського, причиною таких дій стала відмова Юрія Осіпчука співробітнику Служби безпеки на прізвище Цицюра, котрий вимагав від закладів Управління охорони здоров'я області щомісячно забезпечувати 500 літрів пального.

Протягом цього року депутати Рівненської обласної ради зверталися до Управління СБУ області безліч разів. Звернення стосувалися і питань національної безпеки та боротьби із проявами сепаратизму в області: звернення стосовно поширення однією з релігійних конфесій проросійської літератури в котрій російсько-українська війна називається громадянською, стосовно знищення пам'ятних табличок героям української нації, стосовно підриву меморіалу Олександру Музичку, діяльності російського агента режисера Василя Чепразова. Всі ці запити підтримав увесь депутатський корпус обласної ради, після чого апарат ради надіслав їх офіційно в Управління СБУ області. Минуло кілька місяців, а відповідей досі немає.

Оскільки в запитах було чітко вказано: начальнику Управління СБУ Василю Бедрію взяти під особистий контроль та проінформувати обласну раду про хід розслідування, невиконання - грубе порушення законодавства України, – вважає Бучинський.

Радіо Трек намагатиметься отримати коментар СБУ як стосовно реакції на звернення облради, так і щодо можливого спостереження за начальником облздоровуправління.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень