Рівненське управління культури «бореться» за музей з голограмами

Зараз в міста просять 300 тисяч гривень на проектно-кошторисну документацію

Міське управління культури продовжує боротися за можливість збудувати на території палацу Князів Любомирських музей-меморіал. Нагадаємо, нещодавно Рівне спільно з Любліном презентували проект музею. Головною родзинкою будуть виставки-голограми. Детальніше про проект читайте тут:

Як виглядатиме і де розташується унікальний музей у Рівному майже за 1млн євро від Євросоюзу (ФОТО)

Якщо проект виграє грант, то Євросоюз виділить на його реалізацію близько мільйона євро. Тепер, для того, щоб отримати грантові гроші від ЄС на побудову музею, управлінню культури потрібні 300 тисяч гривень на проектно-кошторисну документацію. Начальник міського управління культури Тарас Максименко каже, що такі кошти потрібні для створення великої кількості документів, без яких грант виграти неможливо:

Європа, якщо побачить, що в нас кошти не прораховані до гвіздочка – вони не вкладуть кошти в ризикований проект. Ризик стоятиме найвищий, якщо ці кошти (300 тисяч гривень) – це вартість 2,5 мільйонів євро, то на цей ризик варто йти.

Через це між представниками постійної комісії міської ради з питань освіти та науки виникла суперечка, адже член комісії Анна Іванова зазначила, що зараз набагато важливіше розвивати медицину та освіту в місті. Іванова говорить, що фінансування зараз більше не вистачає дитячим садочкам і лікарням. Та все ж комісія пропустила питання далі.

Однак члени бюджетної комісії вирішили це питання розглянути під час депутатського дня, який відбудеться напередодні сесії міської ради, 26 квітня. Проблемою для прийняття рішення зараз стало земельне питання. Частина землі, на якій хочуть звести музей, наразі перебуває в оренді.

Музей, Торгун, «Земельне питання» і гроші ЄС (ФОТО)

Там начальник міського управління культури вже детально розповість депутатам про усі деталі проекту музею-меморіалу. До слова, за попередньою інформацією обслуговування музею коштуватиме місту 2 мільйони гривень на рік.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень