Як виглядатиме і де розташується унікальний музей у Рівному майже за 1млн євро від Євросоюзу (ФОТО)

Сьогодні відбулася його презентації

Інноваційний меморіал-музей з 3D-голограмами, мультимедійними екскурсіями та спектаклями планують звести у самому центрі міста - біля стадіону «Авангард», де нині ведуть розкопки. Він розташується на площі 1 га.

За словами директора фірми «Архсервіс», яка розробляла мультимедійну презентацію будівлі, Валентина Дем`янова, музей унікальний уже тому, що це - перший музей історії  Рівного:

- Особливістю міста Рівного є те, що це, напевно, єдиний обласний центр, який не має свого міського музею. Це – музей-меморіал абсолютно нового типу, паркового типу, який, водночас, є презентаційним і науковим центром, і найголовніше – просвітницьким. Він повинен вчити наших дітей нашій історії, і це – найголовніше.

У музеї-меморіали будуть також реальні макети історичних споруд не лише міста, а й області, масштабом 1:25, створених фахівцем-архітектором, професором Петром Ричковим, який має світовий досвід у виготовленні таких робіт.

Загальна вартість проекту майже 3 млн євро.

80%  - це кошти Євросоюзу, по 10% мають виділити Рівне та Люблін, розповідає начальник міського управління культури Тарас Максименко:

- Один мільйон 150 тисяч євро, приблизно  - це Рівне отримає. Ми маємо, як місто, дати 10% з проекту, тобто, з двох мільйонів 246 тисяч євро, ще 10% платить Люблін, а Євросоюз дає 80%. 10% - це, приблизно, шість мільйонів гривень з міського бюджету. Якщо говорити просто про міські гроші, то за ці гроші ми можемо, ну, хіба що, почати будувати такий об’єкт.

Тож, наразі, від міської влади необхідно виділення 300 тисяч на виготовлення документації. Рішення з цього приводу депутати мають ухвалити на найближчій сесії.

Утім, поки це лише плани. Проект набрав 39 балів із максимальних 45 – це надзвичайно високі шанси на перемогу, каже Тарас Максименко.

До кінця червня управління культури має подати необхідні документи, а остаточне рішення ухвалять у вересні. У разі перемоги – фінансування почнеться з наступного року. На зведення музею необхідно 2 роки.

Як він виглядає, можна переглянути тут. За цим же посиланням дивіться мультимедійну екскурсію музеєм.

До слова, щодо ще одного проекту, поданого також у рамках транскордонного співробітництва Україна-Польща-Білорусь, то він набрав 34 бали з максимальних 45. Йдеться про відновлення кладовища Грабник. Утім, як зізнається Тарас Максименко, особливої ставки на цей проект він не робить. Сподівається, що його вдасться реалізувати за кошти меценатів. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень