Рецепти літа: Огірковий лимонад (8 ФОТО)

Літо зустрічають прохолодним напоєм, наприклад - оригінальним лимонадом від Радіо Трек

Літо обіцяє бути спекотним, незважаючи на те, що синоптики прогнозують дощі на початку червня.

У таку спеку необхідно підгримувати водний баланс організму, а найкраще це робити прохолодним, тонізуючим і вітамінним напоєм.

Огірок - один з найкорисніших овочів, а влітку це відчувається найбільше. Його сік - це природний абсорбент, який здатен розщеплювати різні отрути, що надходять  в організм. Регулярне споживання огіркового соку добре очистить організм від отрут, а також сприятиме виведенню каменів з нирок.

[media=62747]

Для приготування огіркового лимонаду нам знадобиться:

Домашні огірки, 300г – 2,7 грн

Половина великого лимону – 14 грн (ціна за цілий)

Холодна, очищена вода – 1,7 л

Цукор, 100 г– 1,5 грн 

Для початку натираємо огірок на тертку для пюре, потім обережно натираємо цедру половини лимона, тільки жовту частину. Цедру легше натерти на тертку для моркви, змішуємо все в одній ємності.

Додаємо цукор і повністю вичавлюємо лимон.

Потім слід збити всю масу блендером, для того, щоб подрібнити всі шматочки, аби було легше пити через трубочку. Далі виливаємо збиту масу в глечик і заливаємо водою, після чого ставимо  в холодильник настоюватись близько 30 хвилин.

Коли напій настоявся, можна готувати його для подачі - візьміть склянку, наповніть її льодом і додайте для смаку грамів 50 напою на основі алое, це додасть лимонаду м’якості і посилить його аромат.

Також можна налити в форму для льоду апельсинового соку і заморозити його. Такий лід прикрасить і збагатить смак напою.

Огірок, до речі, складається на 95% з води, а це означає, що така їжа абсолютно не навантажує підшлункову залозу. Окрім того, огірок чудово втамовує голод,  він вбирає в себе вологу, розтягуючи стінки шлунка, завдяки чому виникає відчуття насичення.

Для того, щоб посилити позитивний вплив такого напою на організм, варто виключити з нього цукор, напій з алое і інші добавки.

Здорового і свіжого вам настрою!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень