Працівниця ресторану назвала три види вина, які сама ніколи не замовить

Сомельє пояснила, чим їх краще замінити

Вино - це благородний напій, який є досить популярним серед українців. Далеко не всі розбираються у тонкощах сортів винограду та виробництва і обирають погані за якістю вина. Сомельє Сара Мей Грюнвальд назвала вина, яких потрібно уникати.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Business Insider.

Яких вин уникати

Сертифікований сомельє з Каліфорнії Сара Мей Грюнвальд розповіла, що має стаж у цій сфері понад 20 років.

— Після навчання та роботи сомельє в Італії я пишаюся тим, що можу знайти для своїх клієнтів новий улюблений напій. Але з роками я також дізнався, яких популярних сумішей слід уникати, - зазначила вона.

Сомельє назвала деякі сорти вина, які вона ніколи не замовить.

Просеко

  • За її словами, бульбашки можуть бути спокусливими, але вона уникає просеко.
  • Люди замовляють його, тому що це доступне ігристе вино, яке може бути надзвичайно освіжаючим і святковим.
  • Натуральне ігристе вино не фільтрують і розливають у пляшки під час бродіння, в результаті чого виходить шипучий напій

Шардоне

Шардоне - білий сорт винограду підвид виду, один з так званих «великих винних сортів».

Сомельє не вважає це найкращим варіантом, якщо ви шукаєте легке біле вино, щоб поєднати його з морепродуктами або випити на веранді.

Як освіжаючу альтернативу експерт радить обирати склянку Асиртіко з Греції - це хрустке біле вино відоме своїми цитрусовими та мінеральними відтінками.

Rose

Експерт розповіла, що рожеве вино може бути улюбленим літнім напоєм, але краще підбадьоритися келихом бурштинового вина (також відомого, як апельсинове).

Унікальний стиль білого вина отримує свій виразний колір завдяки тривалому контакту з виноградною шкіркою, що призводить до насиченого та складного смаку.

Грюнвальд радить краще звернути увагу на грузинські етикетки, оскільки ця країна має величезну історію виноробства вина.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень