Позика для ОСББ без відсотків через «револьвер»: що чекає рівнян

Рівне стало членом нової для міста програми

Рівне стане учасником програми «Револьверного фонду» Асоціації «Енергоефективні міста України». Таке рішення підтримали депутати Рівнеради на засіданні сесії. Револьверний фонд – це ініціатива, яка допоможе провести ремонти у багатоквартирних будинках Рівного.

Вступний внесок Рівного у програму становить 2 млн, хоча розглядали варіант і 5-мільйонного внеску, але все ж більшість підтримала зменшити суму.

Таким чином ОСББ зможуть отримати безвідсотковий кредит, який мають повернути впродовж року. Найбільше таких позик потребують старі багатоповерхівки, які не мають достатньої кількості обігових грошей.

Об'єднання співвласників багатоповерхівок Рівного потребують такої фінансової підтримки, каже очільницч Ради голів ОСББ Галини Похильчук.

Вона зауважує, що після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, ОСББ стало майже неможливо отримати кредити у банках, тож кошти з Револьверного фонду, які дають терміном на 1 рік, дуже потрібні для рівнян та утримання будинків у належному стані.

Довідка 

Револьверний фонд – це популярний у світі фінансовий інструмент, який дозволяє отримати кошти на різноманітні проєкти. На відміну від фінансування з місцевих чи державних бюджетів, кошти револьверного фонду значно мобільніші: ними можна розпоряджатися не лише в межах одного фінансового року, а також уникнути додаткових бюрократичних обмежень у вигляді програми фінансування тощо.

Револьверний фонд передбачає поворотне надання коштів на реалізацію певних проєктів.

У випадку, якщо проєкт, профінансований з револьверного фонду, став дохідним або на ньому вдалося зекономити, ці кошти повертаються до револьверного фонду та використовуються для фінансування наступних заходів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень