Кожному українцю обіцяють виплатити по 16 тис. грн від президента: що відомо?

Ця новина активно поширюється в Мережі

Усім українцям обіцяють виплатити допомогу від президента України. Розмір одноразової виплати – 16 тисяч гривень. На такі гроші може розраховувати кожний громадянин, який залишився в Україні після початку повномасштабної війни. Така новина активно поширюється в Мережі.

Насправді ніякої фінансової допомоги від президента не передбачено. Ця новина – черговий фейк, який поширюється шахраями.

- Кожному українцю, який не залишав територію країни з 24 лютого 2022-го, нададуть допомогу в 16 тисяч грн”. Це – неправда, – йдеться у повідомленні Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Для більшої переконливості шахраї змонтували відео з президентом Володимиром Зеленським, який начебто сам у кадрі повідомляє про можливість отримання допомоги від президента.

Однак уже при першому перегляді можна зауважити, що міміка президента не збігається зі словами, які він вимовляє.

 

Що стосується голосу Зеленського, то його, очевидно, було згенеровано за допомогою штучного інтелекту, кажуть фахівці.

У тексті ролика також повідомляється, що виплата допомоги від президента у розмірі 16 тисяч гривень начебто передбачена законом №4772. Насправді цей законопроєкт був підписаний ще в березні 2017 року президентом Порошенком, і стосується він зовсім не виплати допомоги від президента, а територіальних громад.

Наприкінці президентського “відеозвернення” дається посилання начебто на офіційний сайт, де українці можуть залишити свою заяву на допомогу. Насправді ж це звичайний Telegram-канал, що в такий спосіб вирішив набрати собі підписників.

Джерело: Oboz.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень