Списки на тумбочках: у лікарні Рівного побувала керівниця НСЗУ і виявила порушення

Людей відправляють в аптеки купувати ліки

Голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак побувала з неанонсованим візитом у Рівненській обласній клінічній лікарні. Там вона вирішила самостійно перевірити реалізацію медичної реформи у медзакладі. Пройшлася палатами, де отримують медичну допомогу поранені військовослужбовці і пересічні громадяни.

Виявилося, що захисники повністю забезпечені ліками і за додатковими препаратами до аптек не бігають.

 

Однак ситуація з іншими пацієнтами гірша – на тумбочках пацієнтів Наталія Гусак помітила списки, які виписали лікарі.

 

Про те, що у медзакладі вже є закуплені препарати і взагалі є така організація, як НСЗУ, люди не знали, тож купили призначені засоби за власні кошти.

З головним лікарем медзакладу провели бесіду і повідомили про цю ситуацію засновника лікарні – Рівненську обласну раду. Разом з тим мешканцям Рівненщини наголошують, що держава майже повністю покриває лікування пацієнтів і забезпечує препаратами за програмою «Доступні ліки». Отримати про це інформацію можна у свого сімейного лікаря або на гарячій лінії НСЗУ за номером 16-77.

За цим номером також можна звернутися зі скаргою. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень