Потайки від батьків: 5 дивних речей, які їли радянські діти

Дехто пам’ятає цей смак і досі

Жити у СРСР було одне задоволення, скажуть люди старшого віку. І цьому є просте пояснення: просто у той час вони були молодими і все здавалося нормальним і прийнятним.

Та й чому ж ні?

 

Люди досі пам’ятають дешевий хліб, ковбасу і примітивні кислі вина.

 

Відсутність побутової техніки, недоступність автомобілів для сімей та елементарний брак одягу. Адже текстильна промисловість була одноманітною.

Тож завжди хотілося чогось інакшого, що й робили діти суворих років СРСР. Делікатесів та смаколиків там ніколи не було, тож їх переважно вигадували самостійно.

Що дивного їли діти, потайки від батьків

 

Зелені плоди

Повз кислющих, але таких смачних ще незрілих яблук чи абрикосів не могла пройти жодна радянська дитина. Навіть попередження від батьків, які говорили, що від плодів болітиме живіт і можна потрапити в лікарню, не могли зупинити.

Жуй і зуби будуть білими

Гудрон зазвичай добували на будівництвах. Смак у нього був так собі, зате всі думали, що він очищає зуби. Цей матеріал чорного кольору, вироблений з нафти, відмінно заміняв радянським дітям дорогу жуйку. Несмачну масу з нафтовим присмаком можна було жувати дуже довго.

Горобиною не тільки стріляли

Серед радянських дітей були дуже популярні горобинострілячки, які заряджали плодами рослини. Переважно, горобиною. Червоні плоди також пробували на смак. Вони були дуже кислими і терпкими на смак.

Мурашина кислота

Досить дивна річ, яку не наважилися б з'їсти діти нинішнього покоління. Добути її було дуже просто — брали прутик, облизували його і засовували в великий мурашник. Мурахи починали боротися з ним і обробляли кислотою. Потім кислу паличку можна було облизувати.

Деревна смола

Її можна було знайти на багатьох фруктових деревах, але найсмачнішою вважалася вишнева смола.

А ви робили хоч щось з цього божевільного переліку?

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень