«Поспіхом засипали землею»: у Чернігові молода жінка померла при загадкових обставинах

Без матері залишилася 11-річна дитина

У Чернігові при загадкових обставинах загинула молода жінка. Це сталося 16 квітня 2022 року, коли місто тільки оговтувалося від повномасштабного російського вторгнення і ще жило під постійними обстрілами.

Лікарі вказали причину смерті жінки - «захворювання? зумовлене ВІЛ», але на тілі загиблої були синці та побої.

Що насправді сталося з жінкою та як проводять розслідування, розповідає  ТСН.

Подруги встигли зробити фото

Вночі 16 квітня надійшло повідомлення в одну з лікарень про смерть місцевої мешканки Вікторії Лещенко. Лікарі вказали причину смерті - хвороба. Але подруги встигли зробити фото, де видно, що жінка у синцях та понівечена.

Родичі Вікторії забили на сполох, бо були причини думати, що у смерті жінки винен її чоловік Володимир, з яким жінка жила у цивільному шлюбі з 2021 року.

Сестра Вікторії - Ірина Шорт, живе разом з чоловіком у США. Вона повідомила, що Володимир неодноразово погрожував її сестрі, вимагав у неї та у її чоловіка гроші.

 

Про смерть сестри вона взнала від шкільної знайомої, яка надіслала їй повідомлення, що Віки більше немає.

Начебто їй задзвонив Володимир та повідомив, що Віка вночі померла. Згодом він зателефонував Ірині та розповів, що «Віка прийшла звідкись, лягла, заснула та померла».

А через деякий час Ірина Шорт отримала фото з моргу, які встигли зробити подруги. На тілі жінки синці, тіло понівечене. У висновку про причини смерті цього не вказано, а Віку поспіхом ховають.

Без матері залишилася 11-річна дитина.

Цивільний чоловік Віки раніше мав проблеми з законом і був фігурантом інших кримінальних проваджень. У травні 2013 року він жорстоко побив свою співмешканку. За словами потерпілої, він заліз у її квартиру, коли вона спала, і почав її бити шматком арматури.

Але покарання Володимир не отримав, бо має батька, який «допомагає йому уникнути відповідальності за вчинки». Зараз про те саме говорять спільні знайомі Віки та Володимира. За їхніми словами, чоловік часто вихвалявся зв'язками свого батька, мовляв, «він все вирішує». 

Хто такий батько Володимира

Батько злочинця був членом чернігівської обласної організації партії «Ліва опозиція» з відверто проросійськими поглядами та комуністично-«регіональним» минулим. 

20 липня 2023 року Чернігівський суд виніс батькові Володимира обвинувальний вирок у справі «виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників». Судді вирішили призначити покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, але звільнили від його відбування з умовою, що він протягом 1 року не вчинить нового кримінального правопорушення.

Що відомо про розслідування

Відомо, що Володимиру вручено підозру і справою займаються слідчі. У проваджені проведено ряд слідчих дій, а місце перебування підозрюваного слідчим відомо.

Як зазначає адвокат потерпілої сторони Наталія Боднар, Володимир станом на зараз перебуває під домашнім арештом.

Чому справу не почали розслідувати від початку - залишається невідомим. Зараз вже справою займається ДБР. Цей орган уповноважений розслідувати злочини, вчинені правоохоронцями, має з'ясувати, чому поліція не розпочала досудове розслідування одразу ж після виявлення тіла з тілесними ушкодженнями, які можуть свідчити про насильницьку смерть.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень