Як правильно спілкуватися зі своєю дитиною-школярем

Поради для батьків

Школа з перших днів ставить перед дитиною багато завдань, які потребують мобілізації її інтелектуальних та фізичних сил.

Чи можуть батьки допомогти їй уникнути цього, подолати складний шлях «дошкільник – школяр» без особливих потрясінь і зайвих психологічних травм?

Психологи виділили два підходи у вихованні вашої дитини: комунікативний та під постійним контролем.

В основі першого – спілкування: батьки цікавляться, як у дитини справи у школі, про що розповідали на уроці, які у дитини стосунки з однокласниками, але не заглиблюються у виконання домашніх завдань.

 

Другий підхід заснований на контролі: батьки цікавляться у дитини, які домашні завдання потрібно виконати, підказують їй, що потрібно зробити, а також перевіряють результат.

Запропонуйте дитині поділитися своїми роздумами: що в нашій родині тебе дратує і псує настрій, а що подобається, і покращує настрій.

Дитина може ображатися з різних причин і при цьому не висловлювати свої переживання вголос. Утім, якщо ви зважитеся розпитати дитину, то наштовхнете її на відверту розмову. Заздалегідь обговоріть правила, які допомагають вивести спілкування на рівень довіри, вибрати правильний тон і при цьому спробуйте не з’ясовувати відносин.

Психологи запитують: як часто ви оцінюєте свою дитину? І радять:

Спробуйте на день відмовитися від будь-яких оцінок, тоді ваше спілкування з дитиною звільниться від суперечок, стане простіше та цікавіше.

Дитина оцінить вашу спробу прийняти її такою, якою вона є.

Навчіться хвалити свою дитину не даючи їй оцінок — це може здатися складним на перший погляд: буде достатньо описати дії своєї дитини, і вона саме себе оцінить.

За матеріалами інтернет-видань

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень