Як відрізнити якісне вагове вершкове масло від фальсифікату?

Ці прості і доступні способи допоможуть вам вибрати натуральне масло, а не підробку

"Я люблю купувати масло на вагу. Тому ходжу на ринок. Завжди думала, що саме на ринках можна купити натуральне масло. Якось зустріла там чоловіка, який і навчив мене, як перевіряти, чи продукт справді натуральний.

Чоловік дістав з кишені шматочок фольги і попросив продавця відрізати на пробу масла. Потім несподівано взяв і загорнув той шматок масла у фольгу, а потім розгорнув.

Мені стало дуже цікаво, і я поцікавилася у нього, навіщо він це зробив. Виявляється, так він перевіряв якість масла, і цей спосіб з фольгою його ще ніколи не підводив.

Чому саме фольга, а не папір? На фользі натуральне масло не тане і легко відстає від стінок, а підробка розмазується і липне, як маргарин. Ось і весь секрет".

Як перевірити вершкове масло на справжність у домашніх умовах

Один зі способів перевірити якість масла – покласти у морозильник. Якісний продукт без рослинного жиру не ріжеться, а відколюється шматочками. Неохолоджене масло має намащуватися рівним однорідним шаром, а не кришитися.

Покладіть шматочок масла у гарячу воду. Воно має повністю розчинитись, утворивши рівномірну калюжку чи крапельки. Якщо розпадеться на окремі шматочки, то містить рослинні жири. Якісне масло не утворює осаду.

Залиште охолоджене масло за кімнатної температури. Чим швидше воно стане м’яким, тим більше у ньому рослинної сировини. Крім того, якщо на поверхні з’являться крапельки – перед вами маргарин. 

Джерело: Сім'я і дім

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень