Молочка на Рівненщині подорожчала через два фактори

Найбільше рівняни нарікають на ціни у супермаркетах

Рівняни відзначають доволі відчутне здорожчання молочних продуктів. Особливо це помітно на 200-грамових пачках масла, ціна яких у супермаркетах залежно від виробника коливається від 23 до 36 гривень. Ціни на яйця теж не перестають дивувати містян, у магазинах міста їх ціна коливається від 24 до 33 грн за десяток. Ситуацію на ринку молочних продуктів нам прокоментував начальник Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Ігор Тимошенко. За його словами, і справді відзначається зростання цін, щоправда, поки у січні зафіксували лише 3% подорожчання молочної продукції.  Говорить Ігор Тимошенко:

 

Тут фактично виробники відіграють те підвищення закупівельних цін, яке було у грудні місяці, скажімо, і по сільгосппідприємствам, і по населенню. І є зростання по заробітній платі, було у грудні місяці на 13%, то, звичайно, відбувається коригування. Щодо прогнозу, я думаю далі не буде рости, тому що, по суті, вже ті фактори, які впливали на зростання, вони відіграли своє. Це два фактори: зарплата і закупівельні ціни, - розповів Ігор Тимошенко.  

Щодо яєць, Ігор Тимошенко пояснює зростання їх ціни сезонністю. Нині курку годують переважно кормами іноземного виробництва, на закупівлю яких, зрозуміло, впливає курс валюти. Проте, ситуація стабілізується із настанням весняного періоду – переконаний чиновник.


Власне, сезонність як провідну причину подорожчання масла і молока називає і керівник філії у Рівному радивилівського виробника молочної продукції Олена Батківець:


Ціни ростуть і на пальне, і інше. Це перша причина. Ми цінову політику ведемо помірно, ціни на багато не підвищуємо. Звичайно ж, подорожчала сировина. І ви самі знаєте, що зараз осінньо-зимовий період, корови запускаються (чекають на поповнення, -ред), і це теж впливає.  

За словами Олени Батьківець, із початком навчального року та взимку попит на молочну продукцію традиційно зростає. Натомість після свят та під час посту попит на м'ясо зазвичай зменшується. Тож нині у Департаменті економічного розвитку та торгівлі констатують здешевлення яловичини та свинини в середньому на 1%. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень