Податки на нерухомість перерахують наступного року. На скільки зросте плата за квадратний метр

Це пов’язано зі збільшенням розміру мінімальної зарплати, до якої «прив’язаний» розмір податку

Наступного року розмір податку на нерухомість може змінитися. Змінювати норму житлової площі для оподаткування має право місцева влада. Сьогодні ця норма складає 60 квадратів для квартири, та 120 квадратів для будинку. Якщо сім'я має у власності будинок загальною площею 180 кв.м – за кожен наступний квадратний метр потрібно також сплачувати податок.

У Державній податковій службі вважають, що наступного року ці норми можуть переглянути, і у різних містах України встановлять різні норми, які не підлягають оподаткуванню.

Розмір податку поки що для всіх становить до 1,5% від мінімальної зарплати за минулий рік. У 2023 році мінімалка була у розмірі 6700 грн і максимальна сума податку для «зайвої» площі встановлена на рівні 100,5 грн за квадратний метр. З 1 січня 2024 року мінімальна зарплата становитиме 7,1 тис. грн, а з 1 квітня – 8 тис. грн. Тож зі зростанням мінімальної зарплати збільшиться і сума податку.

Нагадаємо, якщо житло перебуває в окупації чи у зоні бойовий, власники можуть не сплачувати податок на нерухомість.

Цього року українці сплачували податок за 2022 рік, а за 2023 рік платитимуть наступного року. З моменту отримання квитанції власники мають 2 місяці на проведення оплати.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень