Підвищення мінімальних виплат: хто матиме пенсію не менше 3000 гривень?

У другому півріччі 2022-го програму вікових надбавок розширять

Програма про вікові надбавки у жовтні поповниться іще однією категорією пенсіонерів. Про це розповіла міністерка соцполітики України Марина Лазебна.

За її словами, уряд визначив пріоритетним підвищення пенсійних виплат особам старшого віку й цьогоріч додатково включив у програму осіб віком 70-75 років.

Прийнята Кабміном постанова передбачає встановлення із жовтня 2022 року щомісячних доплат до пенсій у розмірі до 300 грн. Такі доплати, за попередніми розрахунками, отримають 1,7 млн громадян віком від 70 до 75 років.

Для осіб старше 70 років за наявності повного стажу (для чоловіків – 35 років, для жінок – 30 років) мінімальна пенсійна виплата з жовтня поточного року становитиме 3000 грн.

За наявності стажу меншої тривалості мінімальна пенсія для осіб такого віку визначатиметься пропорційно до наявного страхового стажу і за наявності страхового стажу щонайменше 25 років у чоловіків і 20 років у жінок. Виплата для них становитиме не менш як 2500 грн/міс.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень