Підозрюваному у збитті Boeing МН17 на Донбасі – який відсидів у Дубні за зґвалтування – висунули обвинувачення

Леонід Харченко «сидів» за групове зґвалтування у Дубні

Українець Леонід Харченко разом із росіянами Ігорем Гіркіним, Сергієм Дубінським та Олегом Пулатовим – це перші офіційні підозрювані у катастрофі малайзійського «Боїнга» MH17

Національна прокуратура Нідерландів висунула обвинувачення чотирьом підозрюваним у катастрофі малайзійського Boeing рейсу МН17 і викликала їх для проведення слідчих дій, повідомила адвокатка одного з обвинувачених Олена Кутьїна. Про це повідомляє Дзеркало тижня із посиланням на російське інформаційне агентство «ТАРС».

Фото з інтернету

За даними Міжнародної слідчої групи (JIT), у збитті літака в небі над Донбасом влітку 2014 року винні росіяни Сергій Дубінський («Хмурий»), Олег Пулатов («Гюрза»), Ігор Гіркін («Стрєлков») і українець Леонід Харченко («Кріт»).

- Національна прокуратура Нідерландів висунула обвинувачення і викликала чотирьох підозрюваних у справі МН17. Одного з цих обвинувачених — Пулатова Олега Юлдашевича — захищатиме міжнародна група захисту з двох голландських адвокатів і одного російського, — цитує Кутьїну російське агентство «ТАРС».

Як повідомлялося, суд у справі збитого окупантами малайзійського Boeing має розпочатися 9 березня 2020 в судовому комплексі «Схіпхол».

Один з підозрюваних повідомив Окружному суду Гааги про своє бажання брати участь у процесі.

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох осіб, причетних до катастрофи літака Boeing 777 рейсу MH17. СБУ оголосила підозру фігурантам справи (терористичний акт, що призвів до загибелі людини).

Проросійські терористи позують із іграшками вбитих дітей. Нагадаємо, що біля Тореза Донецької області 17 липня 2014 пасажирський літак Боїнг-777 був збитий російською протиповітряною обороною. Фото - /REUTERS/Максим Змеев.

Нагадаємо, одного з офіційних підозрюваних у катастрофі малайзійського Boeing MH17 – українця Леоніда Харченка ще в юності засудили на 5 років колонії загального режиму, повідомив проєкту Радіо Свобода «Донбас Реалії» представник Служби безпеки України, генерал-майор Ігор Гуськов.

- У 1987 році, в грудні, йому на той момент було усього 15 років, він був затриманий за статтею 117 ч. 3 КК УРСР. Якщо не полінуватися і підняти цю статтю, то вона зовсім «тухла». Це зґвалтування групою осіб. Ба більше, він отримав термін у 16 років, засуджений на п’ять років. І три роки він провів у місцях позбавлення волі у місті Дубно, Рівненської області, – сказав Ігор Гуськов.

Харченка умовно-достроково звільнили 24 травня 1991 року. Таким чином його звільнили на 1 рік і 7 місяців раніше присуджених йому п’яти років позбавлення волі.

Окрім того, Ігор Гуськов заперечив інформацію про загибель Харченка.

- Це не перший випадок, коли терористи з того боку, або їхнє близьке оточення поширюють таку інформацію – про загибель або смерть. Харченко віддав би зараз усе, аби його сліди загубилися. Насправді та інформація, яка є в Служби безпеки України не дозволяє говорити про те, що він мертвий, – розповіли в СБУ.

Наразі у базі МВС Леонід Харченко перебуває у розшуку за статтями 341 ч. 1 та 260 ч. 5 – це захоплення державних органів влади, а також створення незаконних збройних формувань, що призвело до загибелі людей або інших важких наслідків.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень