Нідерланди готові опублікувати звіт про катастрофу Боїнга

Сьогодні, Рада безпеки Нідерландів оприлюднить звіт про причини катастрофи рейсу MH17, який минулого року розбився на Донбасі

Нагадаємо, трагедія сталася 17 липня 2014 року. Вона забрала життя усіх 298 людей, які перебували на борту.

За попередніми результатами, малайзійський "Боїнг" був збитий "високоенергетичними об'єктами ззовні літака", що викликало припущення про влучання ракети класу "земля-повітря".

Україна і Захід звинувачують у катастрофі сепаратистів на Донбасі, яких підтримує Росія, а Москва вважає винною українську владу. Однак у голландській доповіді не йтиметься про те, хто винен у трагедії.

Очікується, що Рада безпеки Нідерландів представить результати свого розслідування родичам загиблих (193 пасажири були голландськими громадянами), після чого звіт презентують для медіа на одній із військових баз. Слідчі продемонструють уламки літака, які були перевезені з Донбасу. Певні частини літака були реконструйовані. 

Водночас звіт не дасть прямої відповіді на те, хто несе відповідальність за трагедію, адже Рада безпеки Нідерландів, за правилами міжнародних розслідувань авіакатастроф, не має право висувати звинувачення. Паралельно триває окреме розслідування, яке очолюють голландські слідчі. На його результати очікують за кілька місяців.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень