Підозрюваного у вбивстві рівненського активіста Майдану Храпаченка – відпустили

Під особисте зобов’язання

Скрін з відео ВВС

Печерський районний суд міста Києва відпустив з-під домашнього арешту снайпера і колишнього бійця спецпідрозділу «Омега» Дмитра Хмеля, якого підозрюють у вбивстві активіста Майдану Олександра Храпаченка.

Про це йдеться у матеріалах суду, повідомляє «Громадське».

«Змінити застосований до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання», — йдеться у повідомленні.

Хмеля зобов’язали прибувати до слідчого, прокурора та суду зі встановленою періодичністю, не відлучатися за межі Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду та не спілкуватися з 13 свідками та потерпілим.

Підозрюваний також має здати на зберігання до Генеральної прокуратури паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України, крім внутрішнього паспорта громадянина.

Строк дії ухвали слідчого судді та виконання обов’язків визначили до 28 січня 2020 року, оскарженню не підлягає.

Олександр Храпаченко

Як повідомляє джерело hromadske у ГПУ, про зміну запобіжного заходу прокурор клопотав через особливості Кримінального процесуального кодексу України, який не дозволяє тримати під домашнім арештом понад 6 місяців на стадії досудового розслідування.

Нагадаємо, у листопаді 2018-го адвокат родин Героїв Небесної Сотні Маркіян Галабала розповів hromadske, що підозрюваний у вбивстві Храпаченка снайпер стріляв з будівлі клубу Кабінету міністрів.

10 червня підозрюваного у вбивстві учасника Майдану Олександра Храпаченка відпустили під нічний домашній арешт.

Олександр Храпаченко — активіст Євромайдану, театральний режисер-початківець.


Був убитий пострілом снайпера на вулиці Інститутській у Києві під час подій 20 лютого 2014 року. Герой Небесної Сотні, Герой України.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень